AKÁR -70% KEDVEZMÉNY! KATTINTS AZ AKCIÓKÉRT!
INGYENES SZÁLLÍTÁS 50.000 FT FELETT!

Cikkek

Cikkek

 

Szakállnövesztés - hogyan csináld és milyen kihívásokkal kell szembenézned a szakállnövesztés során?

SZAKÁLLNÖVESZTÉS - HOGYAN CSINÁLD, ÉS MILYEN KIHÍVÁSOKKAL KELL SZEMBENÉZNED!


Rengeteg helyen lehet olvasni szakállnövesztés témában, azonban azok a lelkes férfiak, akik szakállnövesztésre adják a fejüket nem mindig találnak minden kérdésükre választ és nincsenek tisztában az elhatározás olykor nagy kihívást jelentő problémáival, még inkább azok lehetséges kezelésével. Az alábbiakban a lehető legnagyobb részleteséggel próbáljuk meg fogyasztható formában körbejárni ezt a témát, és szakértőként igyekszünk minden lehetséges kérdésre választ adni annak, aki elhatározza, hogy szakállat növeszt. A Galaxy Cosmetics rengeteg szakállasnak segített: csatlakozz Te is a boldog szakállasok csapatához!



Ha csak egy-egy részre vagy kíváncsi, keresd a számodra fontos címet, és olvasd el!

Hogyan fogjak neki?

Csináld! Ha megvan az elhatározás, egyszerűen kezdj el arcszőrzetet növeszteni! Az első néhány napban fog kiderülni, hogy milyen gyorsan nő arcszőrzeted és milyen sűrű - ez nagyjából jól behatárolja, hogy mire számíthatsz a szakállnövesztés várható tartamát, valamint a várható fazont illetően. Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy sűrű arcszőrzete van, csupán csak a saját fantáziája szabhat határt abban, hogy milyen szakállfrizurát szeretne hordani - akinek viszont ritkább arcszőrzete van, annak érdemes megnézni, hogy hol érdemes a szakállfrizura kontúrvonalait majd később meghúznia. A lényeg urak: kitartás!

Mennyi idő alatt nő meg a szakállam?

A szakáll mindenkinél eltérő sebességgel nő, és a sűrűség is sokat számít a "hosszúságérzetet" illetően. Általában elmondható, hogy azoknál akik ritkább arcszőrzettel rendelkeznek, akár kétszer annyi ideig is eltarthat at arcszőrzet sűrűsödése, mint azoknál, akiknek eleve sűrűbb arcszőrzete van.

Sűrűbb arcszőrzet esetében minim 4-6 hetes növesztés után fog karakteres jelleget ölteni arcszőrzeted, míg ritkább arcszőrzet esetében ez az idő akár a duplája is lehet, hiszen a ritkább szőrzetnek sokkal hosszabbra kell megnőnie ahhoz, hogy ugyanolyan hatást keltsen el, mint egy sűrűbb arcszőrzet.

Növesztem a szakállam, de rendezetlen, egyik szál hosszabb, mint a másik!

Fontos megjegyezni, hogy az arcszőrzet nem nő egyenletesen. Senkinél. Bizonyos szálak gyorsabban nőnek, mint mások, ezért viszonylag rövid idő alatt, akár 2-3 hetes növesztés után is rendezetlennek tűnhet kezdő szakállad. Ha azt szeretnéd, hogy a növesztés alatt is megmaradjon önbizalmad és kitartson lelkesedésed, mindenképpen azt javasoljuk, hogy legalább 1,5-2 hetes időközönként géppel igazítsd a hosszabb, kilógó szőröket a maximum néhány mm-el rövidebbekhez, hogy rendezett legyen arcszőrzeted! A borotvát se felejtsd el: borotváld meg arcod azon kontúrvonalak mentén, amelyeket a kialakítandó szakállfrizurádhoz használni szeretnél!

Ha szakállad igazításában egyáltalán nincs tapasztalatod, azt javasoljuk, hogy legalább egy alkalommal menj el borbélyhoz, aki segít neked az első lépések megtételében és a frizura kialakításában tanácsot ad! Az első vágást követően már Te magad is tudod igazítani szakállad! Ne feledd, hogy a szakállnövesztés, vágás és ápolás gyakorlatot igényel, így türelmesen vidd végig elhatározásodat!

Hogyan vágjam / igazítsam a szakállam?

A válasz igen egyszerű: borotvával és géppel. Ha igazán stílusos és profi megjelenését szeretnél, akkor mindkettőre szükséged lesz. A borotvára a kontúrvonalak vágásához és karbantartásához, hiszen ez fog arcszőrzetednek élt adni - míg gépre azért lesz szükséged, hogy az eltérő mértékben és sebességgel növő szálakat nagyjából azonos hosszúságúra rendezd.

Használhatsz bármilyen borotvát, némi gyakorlás után bármilyen pengével meg fogod tudni igazítani arcszőrzeted!

Fontos, hogy olyan borotválkozási terméket használj a szakálligazítás vagy fazonra igazítás során, amely átlátszó, hiszen kell, hogy lásd a szakállvágás közben, hogy mit csinálsz! A legjobb, ha erre a célra borotválkozási gélt használsz. Erre a célra kiválóan alkalmas a Proraso precíziós borotválkozási gél, amely kínálatunkban is elérhető!

Mivel ápoljam a szakállam?

Nem hiába mondják, hogy a szakállnövesztés kitartást és elszántságot igényel! Nem elég ugyanis figyelned a formára és a megjelenésre, de az ápoltság és a rendszeres hidratáltság is fontos! A szakállápolás legjobb módja a különböző szakállolajok, szakáll balzsamok rendszeres, akár napi szintű használata - a szakállolajok és szakáll balzsamok nem csak illatossá teszik a szőrtengert arcodon, de rendezetté és kellemesen puhává teszik a szakállad, ami sokat javít a komfortérzeten.

A minőségi szakállolajok és szakáll balzsamok összetevőiknek köszönhetően nem csak hidratálnak, hanem olyan alapolajokat is tartalmaznak, amely gyulladáscsökkentő és természetes antibakteriális összetevőikkel védik a szakállad alatti bőrfelületet a pattanások, helyi gyulladások kialakulásától.

 

Gyakori problémák és megoldások:

Viszketés, irritáció:

A szakállnövesztés legnagyobb ellensége az irritáció és a viszketés, amely a szőr növesztésével együtt jár. Ez egyébként a leggyakoribb ok, amely a legtöbb lelkes szakállnövesztőt eltántorítja kezdeti elhatározásától. A kezdő szakállasok közül kevesen tudják, hogy az irritációt és viszketést többnyire a szakáll alatti bőrfelület szárazsága okozza , mivel az arcszőrzet az alatt fekvő arcbőrből további nedvességet von el.

A probléma könnyedén orvosolható szakállápolási termékek, úgy mint pl. szakállolaj, vagy szakáll balzsam használatával, amely nem csak puhítja az arcszőrzeted, de hidratálja az arcszőr vagy szakáll alatti bőrfelületet, ezáltal megszűntetve az irritációt.

Száraz arcbőr:

Amint arra már korábban utaltunk, a szakáll vagy arcszőrzet a bőr természetes nedvességtartalmának egy részét elvonja, ezért az arcszőrzet alatti rész jobban és gyorsabban kiszárad, mint arcbőröd többi része.

Érdemes odafigyelni erre és megelőzni a kiszáradást azzal, hogy szakállolajt, vagy szakáll balzsamot használsz arcszőrzeteden, mivel a túlzott szárazság irritációt, viszketést, vagy rosszabb esetben a szakáll és arcszőrzet korpásodásához vezet.

Szúrós szakáll / arcszőrzet:

Sokakat (nemcsak minket, de a hölgyeket is!) zavarja az erős és szúrós szakáll. Amellett, hogy az erős szakáll irritálhatja saját bőrünket (hiszen a szakáll nem egyenesen nő), a komfortérzetünket is csökkentheti.

A megoldás a szakállolajok és szakáll balzsam használata, melyek hidratáló hatásuk révén idővel a legdurvább arcszőrzetet is megpuhítják. A szakállolajok rendszeres, napi használata, akár már néhány alkalom után is jelentősen javít a szakáll keménységén / durvaságán.

A szakállam össze-vissza áll:

Hosszabb szakáll esetében problémát jelenthet a rakoncátlan tincsek egyben tartása, vagy esztétikai problémát jelenthet néhány kilógó szál. A szakáll formázásához használhatod kedvenc szakállolajod is, mivel az olaj felvitele jelentősen javít arcszőrzeted textúráján, vagy használhatsz külön az arcszőrzet ápolására használatos szakáll- vagy bajuszwaxot. 

Ha fentiekkel kapcsolatosan úgy érzed, hogy még mindig nem sikerült minden kérdésedre választ adnunk, írj bátran, hogy segíthessünk!